Valikliai

surastų prekių kiekis: 8

Akvariumo valikliai

Švarus akvariumas - tai ne tik gražus vaizdas, bet visų pirma tai tinkama aplinka jame esantiems organizmams. Prieš imantis darbo, verta parengti veiksmų planą. Pirmiausia reikėtų pagalvoti apie grafiko planavimą, nes ne visas užduotis reikia atlikti tuo pačiu metu. Pagalvokime, ar patartina iš akvariumo išleisti visą vandenį ir valyti sausuoju būdu, ar geriau valyti pilną akvariumą?

Kitas, taip pat svarbus aspektas - atsakymas į klausimą "kuo valyti akvariumą?". Tai turėtų būti susieta su nešvarumų tipu ir mastu bei plotu, kurį reikia išvalyti akvariume. Pasirinkime medžiagą, kuri atitiks nešvarumo laipsnį. Pradėkime nuo kasdienės filtrų, šildytuvų, aeratoriaus ir apšvietimo švaros patikros. Jei pastebėjote, kad įranga veikia netinkamai, pasirinkime tinkamus priedus akvariumui valyti.

Akvariumo stiklo valiklis - kada jį naudoti?

Stiklo išorę galima nuvalyti praktiškai bet kuo, tačiau viduje yra kitaip. Internetinėse ir stacionariose parduotuvėse galima rasti įvairių produktų, kurie mums padės tai padaryti. Akvariumo stiklo valiklis naudojamas smulkiems nešvarumams ir dumbliams valyti. Galite rinktis valiklius su magnetiniu antgaliu arba kempine. Jei neužtenka valiklio su minkštesniu galu, galite rinktis akvariumo grandiklį su aštriu skustuvo ašmenimis.

Šis variantas netinka plastikiniams akvariumams. Akvariumo stiklo valiklis turėtų būti pagamintas iš geros kokybės plastiko, pageidautina su ilga ir tvirta rankena, kad galėtumėte valyti visas sunkiai pasiekiamas vietas nesušlapdami rankų.

Akvariumo stiklo grandiklis, kas dar?

Akvariumo stiklo grandikliai būna įvairių dydžių, todėl verta rinktis tokį, kuriuo būtų lengviau nuvalyti dumblius ir nešvarumus. Verta akvariumą valyti ne tik grandikliu, bet ir dumblo šalintuvu, kad būtų pašalintas dumblas, išmatos ir maisto likučiai. Dumblo šalinimo įrenginiai dažnai veikia siurbdami žvyrą kartu su šiukšlėmis. Nešvarus vanduo išfiltruoja žvyrą, kuris lieka akvariume. Tarp siūlomų akvariumų valymui skirtų produktų yra ir tokių, kurie derina apledėjimo šalinimo ir valymo priemones.

Atkreipkite dėmesį, kad akvariumo negalima valyti cheminėmis medžiagomis ar plovikliais. Tinkamų tirpalų galima įsigyti zooparduotuvėse. Dauguma akvariumų valomi mechaniškai. Išvalius akvariumo vidų, pavyzdžiui, grandikliu, reikia išvalyti ir visas dekoracijas, akmenis bei augalus. Su jais taip pat būkite atsargūs. Kitas žingsnis - išvalyti apšvietimą, dangtį ir išorinius stiklus. Dumblius geriausia pervalyti grandikliu kartą per savaitę, taip pat reikėtų nepamiršti nuvalyti žvyro ir pakeisti vandenį.

Widoki:
      pixel