Būdos

surastų prekių kiekis: 4

Šunų būda - kam jos reikia?

Ne kiekvienas šuo yra tipiškas namų gyventojas - daugelis veislių labai mėgsta bendrauti su gamta, todėl jų atstovai mielai būna lauke. Taip pat verta atkreipti dėmesį į individualų šuns charakterį - jei jis mėgsta žaisti lauke ir tuo pačiu metu mėgsta miegoti lauke, pats metas sode įrengti jam nuosavą kampelį.

Daugeliui būda asocijuojasi neigiamai - su pririšimu grandinėmis ir keturkojų kančiomis, tačiau savo augintinių poreikius išmanantys šeimininkai žino, kad viena su kitu neturi nieko bendra. Šunys, kurie nesijaučia patogiai uždaryti patalpoje ir kuriems reikia erdvės, bus labai patenkinti sodo būda! Šunims tai vieta pailsėti po žaidimų, taip pat apsauga nuo lietaus ar saulės karštą dieną ir dažnai kampelis, kuriame galima miegoti net naktį.

Šiuolaikinės šunų būdelės labai skiriasi nuo namų, kuriuos patys statote iš kelių senų lentų. Jos gaminamos iš apdorotos, tolygiai supjaustytos medienos ir yra 100 % saugios šunims. Būdos taip pat gali būti apšiltintos, o tai idealiai tinka veislėms, kurios mėgsta būti lauke ištisus metus - net ir žiemą.

Atminkite, kad ne kiekvienas šuo gali gyventi būdoje. Kai kurių veislių šunys neturi vadinamojo pabalno, kuris veikia kaip šilumos izoliacija ir pasižymi vandeniui atspariomis savybėmis, todėl gyvūnas neturėtų per ilgai būti šaltyje.

Šunų būros skirtos tam, kad gyvūnai jaustųsi patogiau, jei jie dažniausiai mėgsta būti lauke ir vieni. Visiškai neturėtų būti taip, kad šeimininkas perka būdą, nes nepriima šuns į namus. Būda turi būti ne bausmės vieta, o sodo kampelis keturkojui, kuriame jis visada ras prieglobstį.

Šunų būda - kaip išsirinkti tinkamą?

Į ką turėtumėte atsižvelgti rinkdamiesi tinkamą būdą? Šunims, laikomiems mediniame namelyje, galite įsigyti beveik bet kokią, atitinkančią saugumo reikalavimus ir savo dydžiu tinkančią jos gyventojui.

Šunų būda - didelė ar maža? Šis klausimas priklauso ne nuo jūsų estetinio jausmo, o nuo jūsų augintinio dydžio. Šuns būdos dydis neturi būti per mažas - jei esate šuniuko šeimininkas, įsivaizduokite, kokio dydžio jis bus, kai užaugs. Didelis gyvūnas nenorės gyventi per mažoje būdoje, o mažiems šunims per didelės būdos gali kelti stresą. Taip pat kyla hipotermijos pavojus - keturkojai patys šildo savo medinius namus, todėl svarbu, kad šuniui pasiekus tikslinį dydį, jo būda būtų tinkamo dydžio.

Šunų būdelės parduodamos tam tikro aukščio gyvūnams skirtų dydžių. Daugelis medinių modelių turi atveriamą stogą, todėl lengva palaikyti švarą, o prireikus galima saugiai pašalinti sergantį gyvūną.

Jei jūsų augintinis yra Sibiro haskis, Berno kalnų šuo ar kitos šalčiui atsparios veislės atstovas, jis tikriausiai norės būti lauke ištisus metus. Tuomet jums gali prireikti apšiltintos šunų būdelės, kad apsaugotumėte savo augintinį nuo šalčio ir drėgmės.

Verta žinoti, kad bet kuri šunų būda, pagaminta iš apdorotos medienos, yra labai atspari atmosferos poveikiui. Jei ji pastatyta ant kojų, ji papildomai izoliuos nuo šalčio, nes sumažins sąlytį su įšalusia žeme.

Taip pat nepamirškite tinkamai pastatyti šuns būdą. Būda turėtų būti nuošalioje sodo vietoje, kuo labiau apsaugotoje nuo saulės ir lietaus ar sniego.

Medinė šunų būda - šiluma ir komfortas jūsų augintiniui

Šuns būda nėra standartinė keturkojo būsto dalis, tačiau jei jūsų augintinis yra tos veislės, kuri mieliau būna lauke, verta pagalvoti apie jos įsigijimą. Nors jūsų šuniukas tikriausiai negyvens būdoje iš karto, verta pripratinti jį prie galimybės pailsėti joje po žaidimų lauke ar net snausti saulėtą dieną. Taip būda "sugers" jūsų šuns kvapą, o ji asocijuosis su saugumu ir namais.

Jei norite, kad jūsų augintiniui patiktų medinis kampelis ir jis jame mielai gyventų nuo pirmos dienos, nepirkite naudoto namelio. Nesvarbu, ar tai maža, ar didelė šunų būda, jei joje tvyro kito gyvūno kvapas, jūsų augintiniui tai gali kelti didelį stresą. Net jei manote, kad kvapo nėra, jūsų šuo apie tai turės kitokią nuomonę. Šuns nosis yra labai jautri įvairiems kvapams, todėl jis jų pajunta daug daugiau nei žmogaus uoslė.

Atminkite, kad šunų būda yra papildoma galimybė jūsų keturkojui draugui - jis skirtas tam, kad jam būtų šilta, patogu ir saugu. Jūsų šuniui gali prireikti būdos, o gali ir neprireikti - tai tik jo sprendimas. Jūsų vaidmuo - užtikrinti, kad būda atitiktų visus jo poreikius - tada gyvūnas jausis laimingas ir mylimas, net jei didžiąją laiko dalį nori būti lauke.

Widoki:
      pixel