Kovotojams

surastų prekių kiekis: 7

Ką valgo kovotojai?

Prieš pradėdami svarstyti, koks maistas yra geriausias kovotojams, sužinokite, kuo šie gyvūnai minta savo natūralioje aplinkoje. Taip jums bus daug lengviau parinkti tinkamą maistą žuvims.

Kuo minta kovinės žuvys? Jos yra mėsėdės žuvys, o jų natūralų maistą sudaro maži vėžiagyviai ir uodų bei kitų vabzdžių lervos, kurios deda kiaušinėlius vandenyje. Meldinių žuvų racioną papildo įvairios organinės liekanos, įskaitant augalų liekanas.

Akvariume gyvenančių kovotojų maistą paprastai sudaro baltymai, krilis ir krevetės. Tai labai svarbu sveikam akvariumo žuvų vystymuisi ir gerai jų būklei. Verta žinoti, kad šeriant netinkamu maistu gali sutrikti gyvūnų vystymasis ir pakisti jų spalva. Todėl kovotojams skirtą maistą reikia gerai parinkti tiek maistinių medžiagų, tiek formos atžvilgiu - ne visus kovotojus gali įtikinti dribsnių maistas.

Maistas kovotojams - kaip išsirinkti geriausią?

Maiste, kuris yra parduodamas "ZooKaralyste.lt" internetinėje parduotuvėje gausu maistingųjų medžiagų, kurios būtinos sveikai ir subalansuotai šios rūšies žuvų mitybai. Į ką turėtumėte atkreipti dėmesį, kad akvariume gyvenančių miltligių maistas būtų vertingas? Pirmiausia patikrinkite, ar gyvūnas nori ėsti dribsnių ar granulių pavidalo maistą. Daugelis gamintojų siūlo pašarus, sudarytus iš lazdelių, apgaulingai primenančių vabzdžių lervas. Tai labai patraukli forma ir daugelis kovotojų renkasi šią dietą.

Tačiau kai kurios rūšys, ypač laukinės, po jų sugavimo, gali atsisakyti tokio maisto. Neseniai gyvenimo sąlygas pakeitusių ir prie akvariumo dar nepratusių miltelių pavidalo maistas turėtų būti minkštas ir lėtai grimzti. Tai suteikia gyvūnui pakankamai laiko suvalgyti granules, kol jos nugrimzta į dugną.

Šiai žuvų rūšiai skirtas miltelių formos maistas yra pritaikytas prie žuvų gomurio dydžio ir jo suvalgymas nekelia sunkumų. Tinkamas maistas leis džiaugtis ne tik kovotojų sveikata ir gera būkle, bet ir gražia išvaizda, nes jo sudėtyje yra medžiagų, išryškinančių jų spalvą.

Maistas miltligei - rūpinkitės savo akvariumu

Akvariume, kuriame gyvena kovotojai, negalima naudoti didelio galingumo filtrų. Tai gali sukelti greitesnį nešvarumų kaupimąsi. Jei pasirinksite specialų maistą kovotojams, išvengsite vandens užterštumo. Šio tipo maiste yra mažai fosfatų ir nitratų, todėl jūsų žuvys galės ilgiau mėgautis švariu vandeniu, net jei akvariumas bus prastai filtruojamas.

Atkreipkite dėmesį ir į tai, ar pasirinktas kovotojo maistas yra lengvai virškinamas ir gerai prisisavinamas, nes ta įtakoja teršalų kiekį rezervuare. Nepamirškite, kad švarus vanduo reiškia mažesnę infekcijų ir ligų tikimybę jūsų augintiniams, dėl ko verta pasirūpinti visais įmanomais būdais.

Widoki:
      pixel