Diskinėms žuvims

surastų prekių kiekis: 1

Diskinių žuvų maistas - koks jis turėtų būti?

Kai kurie diskinių žuvų augintojai yra linkę jas šerti šaldytais subproduktais arba makaronais. To daryti nederėtų, nes tokia mityba gali joms tiesiog pakenkti, o kai kuriais atvejais sukelti daugelį ligų, ypač kepenų degeneraciją.

Norint sužinoti, koks turėtų būti diskinių žuvų maistas, reikia pasidomėti, kuo jos minta gyvendamos natūraliomis sąlygomis. Pasak specialistų, tai daugiausia detritas, t. y. negyva organinė medžiaga, randama susmulkintų nuolaužų, perifitono (dumblių, bestuburių, dumblių ir kitų mikroorganizmų), taip pat sėklų, lapų, povandeninių žiedų ir vaisių pavidalu.

"ZooKaralyste.lt" internetinėje parduotuvėje rasite platų akvariuminių žuvų maisto asortimentą, įskaitant diskines žuvis. Jei jūsų akvariumo gyventojai maitinsis sveikai ir subalansuotai, jie visada bus geros formos, o jums bus dar maloniau juos stebėti!

Maistas diskinėms žuvims - akvariumo gyventojų priežiūra

Kokį maistą diskinėms žuvims turėtumėte pasirinkti? Visų pirma pašaras, kuriame yra būtinų vitaminų ir mineralų. Aukštos kokybės maiste yra natūralių krevečių ir ančiuvių, kurie taip pat palaiko jauniklių augimą, L-karnitino, gerinančio žuvų medžiagų apykaitą, ir specialių formulių, stiprinančių imuninę sistemą.

Tinkamai parinktas maistas diskams ne tik palaiko gerą gyvūnų būklę, bet ir pagerina jų spalvą. Jei rūpinatės savo akvariumo estetinėmis savybėmis, rinkitės tokį maisto variantą, kuriame gausu saugių ir netoksiškų medžiagų. Taip nuostabios jūsų diskinių žuvų spalvos taps gražiausia namų puošmena!

"ZooKaralyste.lt" parduotuvėje taip pat galite įsigyti specialaus maisto, kuris yra skirtas šerti padidėjusio streso, ligos, sveikimo ar neršto metu.

Niekada savarankiškai neduokite žuvims vitaminų, kurie skirti žmonėms. Preparato sudėtis, nepritaikyta gyvūno virškinimo sistemai, gali sukelti apsinuodijimą ar net mirtį. Tas pats pasakytina ir apie dozę - net mažiausia žmogui skirtų vitaminų dozė gali būti mirtina žuvims. Subalansuotame diskožuvių maiste yra visos sudedamosios dalys, kurių jos turėtų gauti kasdienėje mityboje.

Diskusų maistas - ilgiau mėgaukitės švariu akvariumo vandeniu!

Aukštos kokybės maistas padės jums ilgiau išlaikyti norimą švarą akvariume. Dėl lengvai virškinamų maisto dalelių gyvūnai išskiria mažiau teršalų, todėl ilgiau gali mėgautis švaresniu vandeniu.

Ilgesni gėlo vandens periodai taip pat padeda stabdyti dumblių augimą. Tai dumbliai prisideda prie to, kad akvariumo vanduo tampa žalias ir drumstas. Tinkamas maistas diskinėms žuvims padės apriboti jų augimą ir ilgiau išlaikyti skaidrų vandenį.

Widoki:
      pixel