Kačių pašaras plaukų kamuoliukų kontrolei

surastų prekių kiekis: 65

Katės plaukų kamuoliai - kaip su jais kovoti?

Kačių plaukų kamuoliai yra kiekvieno katės šeimininko prakeiksmas. Iš kur jie atsiranda ir kaip su jais kovoti? Ar jie turėtų kelti nerimą, ar tai normalus dalykas, kuris pasireiškia kiekvienai katei, nepriklausomai nuo jos kailio ilgio?

Kačių plaukų kamuoliai, žinoma, yra susiję su kasdieniu kailio laižymo ritualu. Kodėl katės tai daro taip dažnai? Kailį šiurkščiu liežuviu valyti pirmiausia reikia dėl higieninių priežasčių. Ne veltui sakoma, kad katės yra vieni švariausių naminių gyvūnų. Antroji plovimo priežastis - termoreguliacija, t. y. katės kailio vėsinimas ir drėkinimas. Katės dažniau prausiasi, kad atgaivintų kailį tada, kai yra šilta.

Rečiau minimas nusiraminimo faktorius taip pat susijęs su kailio laižymu. Tai būdas katėms nusiraminti, kompensuoti stresą arba, tiesiog po intensyvaus žaidimo grįžti į įprastą ritmą. Dėl šių trijų pagrindinių priežasčių katės prausiasi net kelis kartus per dieną, o aštriu liežuvėliu užsikabina už apatinio kailio t. y. seno kailio, kuris yra po blizgančių naujų plaukų sluoksniu. Tokiu būdu kailis suvalgomas ir patenka į jūsų katės virškinimo sistemą

Pavojingi kačių plaukų kamuoliai - simptomai

Plaukai ar pleiskanos virškinimo sistemoje kelia grėsmę bet kuriam organizmui. Kačių atveju daug kas priklauso nuo plaukų kiekio ir jų ilgio. Akivaizdu, kad ilgaplaukėms kačių rūšims plaukų perteklius skrandyje gali turėti neigiamos įtakos. Katės sugeba susitvarkyti su normaliu plaukų kiekiu savo organizme - jos išskiria juos su išmatomis arba išvemia nemažus plaukų kamuoliukus. Abu reiškiniai yra normalūs bet kuriai katei, tačiau tai nereiškia, kad galite visiškai ignoruoti savo augintinio plaukų kamuolių problemą.

Kodėl turėtumėte saugoti savo katę nuo plaukų kamuoliukų? Simptomai, kurie gali rodyti, kad katės sveikatai gresia pavojus, yra dažnas vėmimas, apetito stoka, apatija, dusulys, kosulys, vidurių užkietėjimas ir svorio kritimas. Bezoarai, arba plaukų kamuoliai, gali įstrigti skrandyje ir taip sutrikdyti virškinimo sistemos veiklą. Kraštutiniais atvejais gali kilti rimtų komplikacijų, keliančių grėsmę jūsų katės gyvybei. Taigi, kaip kovoti su skrandyje užsilikusiais bezoarais?

Patiekalai ir maistas nuo plaukų kamuoliukų

Be maisto, taip pat verta naudoti specialius kačių skanėstus, turinčius vidurius laisvinančių savybių. Šie skanėstai yra praturtinti vertingu taurinu, kuris ypač rekomenduojamas katėms. Taurinas palaiko tinkamą virškinimo sistemos veiklą, įskaitant ir besilaikančių bezoarų reguliavimą. Salyklo ekstraktas, kurį taip pat galite rasti kai kurių kačių skanėstų sudedamosiose dalyse, padeda išjudinti granules ir palengvina jų išsiskyrimą.

Skanėstai ir kačių ėdalas nuo plaukų kamuoliukų ypač svarbūs vidutinio ilgio ir ilgaplaukėms katėms. Trumpą kailį turinčios katės ne taip dažnai kenčia nuo neigiamo bezoarų poveikio. Vis dėlto šio tipo maistą verta duoti bet kuriai katei, nes katė taip pat suėda žmogaus plaukus arba senus kačių plaukus, kurie gali būti bute, šalia dubenėlio arba maiste.

Widoki:
pixel