Persų katė

surastų prekių kiekis: 12

Persų katė - charakteristikos

Persai yra kačių aristokratai, siejami su orumu ir elegancija. Dėl savo puošnaus, tankaus kailio jie atrodo išties įspūdingai ir randa daugybę gerbėjų. Dėl linksmo būdo ir švelnaus charakterio persų katė yra ištikima savo šeimininkų draugė. Tačiau norint, kad ji ilgai išliktų sveika ir kupina energijos, svarbu apgalvoti, kuo šerti persų katę, taip pat - kaip. Dėl būdingo suploto snukučio persų katė maistą priima šiek tiek kitaip nei kitų veislių atstovai. Nepamirškite, kad katės gerovė labai priklauso nuo to, kuo ir kaip ją maitinate.

Persų katė - mityba. Ko reikėtų nepamiršti?

Persų kačių mityba nedaug skiriasi nuo kitų veislių kačių mitybos. Tačiau svarbu prisiminti keletą ypatingų šios veislės savybių, į kurias reikėtų atsižvelgti sudarant persų dietą. Taip yra todėl, kad persų katės maistą ima apatine liežuvio puse. Dėl šios priežasties svarbu, kad persams duodamas sausas ėdalas būtų tokios formos, kad jį būtų galima patogiai paimti - pritaikytas prie katės žandikaulių struktūros. Tai skatina kramtyti maistą, o tai valo dantis nuo dantų akmenų ir apsaugo nuo burnos ligų.

Ilgas ir tankus kailis neabejotinai yra didžiausias persų kačių privalumas. Tačiau jo priežiūra reikalauja nemažai laiko. Tinkamai maitindamiesi galite pasirūpinti savo augintinio kailio išvaizda. Persų kačių ėdalo sudėtyje yra tokių sudedamųjų dalių kaip biotinas ar riebalų rūgštys, kurios palaiko persų kailio blizgesį ir pašalina pernelyg didelį slinkimą. Ilgas kailis taip pat susijęs su plaukų kamuoliukų susidarymu. Tinkamas ėdalas padės švelniai atsikratyti užsilaikiusio kailio virškinamajame trakte.

Persų katės - kuo jos minta? Mitybos pagrindai

Persų katės racioną daugiausia turėtų sudaryti sausas maistas. Geros kokybės sausame maiste yra visos katės tinkamam funkcionavimui būtinos sudedamosios dalys. Persų katėms skirtą sausą maistą turėtų sudaryti didelis kiekis mėsos ir vertingų priedų, pavyzdžiui, vitaminų ir mineralų, padedančių palaikyti blizgantį kailį, ir ingredientų, padedančių pašalinti skrandyje susikaupusius plaukų kamuoliukus. Sausas maistas derinamas prie katės raidos etapo. Rinkoje yra maisto, skirto persų kačiukams, suaugusioms katėms ir vyresnio amžiaus katėms. Kiekviename jų yra ingredientų, parinktų taip, kad atitiktų įvairaus amžiaus persų kačių poreikius.

Persų, kaip ir kitų veislių katės, gali būti šeriamos ne tik sausu ėdalu, bet ir šlapiu ėdalu bei žalia mėsa. Šis papildymas į racioną įneša įvairovės elementą ir suteikia daug maistinių medžiagų. Atkreipkite dėmesį, kad persų katėms skirto drėgno ėdalo sudėtyje turėtų būti kuo daugiau mėsos, jame neturėtų būti cukraus, konservantų ir dirbtinių dažiklių. Mėsa taip pat gerai papildo kasdienį jūsų katės racioną. Galite duoti vištienos, jautienos, triušienos ar ėrienos. Tačiau kiauliena nebus geriausias pasirinkimas dėl didelio kiekio riebalų. Mėsa turėtų būti supjaustyta gana dideliais gabalais, kad katė būtų priversta kąsti ir kramtyti maistą.

Nuo to, ką ėda persų katės, labai priklauso jų sveikata ir graži išvaizda. Tačiau labai svarbu ne tik kuo, bet ir kokiu maistu šeriamos. Dėl snukučio struktūros sauso maisto granulės turi būti tinkamos formos, kad jas būtų lengva paimti. Dubenėliai, kuriuose paduodate maistą ir vandenį, turi būti tinkami. Persų katėms geriausiai tinka platūs ir negilūs dubenėliai. Kokybiškas maistas, patiekiamas tinkamu būdu, išlaikys jūsų pūkuotą draugą sveiką ir patogų, todėl galėsite džiaugtis jo draugija iki 20 metų.

Widoki:
      pixel